Kravallpolis till sjukhusen i Stockholm

Samtidigt som det rapporterats om de första svenskar som nekats sjukvård för att sedan dö av Covid-19, väljer nu den kapitalistiska staten nu att skicka kravallpolis istället för mer resurser till sjukhusen i Stockholm.

Enligt Aftonbladet (2020-04-09) har Stockholmspolisen och Region Stockholm samverkat om en kommendering på över 20 poliser med utbildning i ”särskild polistaktik” (kravallpolis – red. anm.) som sedan skärtorsdagen och tillsvidare står i beredskap att snabbt kunna rycka ut till sjukhusen för att ”hantera ordningsstörningar” i samband med utbrottet av Covid-19.

Detta är givetvis en förberedelse för att slå ned på det missnöje som riskerar att manifesteras på sjukhusen när sjuka människor nekas vård på grund av den svenska kapitalismens fortsatta bortprioritering av sjukvården. Den svenska arbetarklassen, som drabbas hårdast av viruset, är allt annat än tacksamma för att Vänsterpartiet och alla andra riksdagspartier under hela det föregående året tävlade om vem som skulle ge mest resurser till polisen.

Nu kan staten, som dessa partier representerar, säkerställa att ha ordning och reda på fullbelagda sjukhus medan människor dör i tysthet i sina hem. Att staten till och med under pågående kris avsätter resurser för 20-30 kravallpoliser, istället för till 20-30 fler sjukvårdspersonal, är förkastligt men inte förvånande. Sådan är kapitalismen.

Se Sveriges Kommunistiska Partis krav på hantering av coronapandemin här: Klassallians mot monopolföretagens stat: fördömande av statens agerande i relation till Covid-19 (SKP.se) »

Aris Patris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.