Smittspridningen ökar i södra Stockholm

I Stockholm har smittspridningen tidigare varit som störst i områdena Tensta, Rinkeby, Spånga och Kista. Nu mattas spridningen av där för att istället öka i Södertälje och Skärholmen, meddelar Region Stockholm.

Gemensamt för alla dessa områden är att de är arbetarområden. Trångboddheten är större i dessa områden och arbeten som man inte kan utföra hemma är vanligare. Det gör dessa områden mer utsatta än andra ur smittskyddssynpunkt, speciellt med den politik som Folkhälsomyndigheten följer.

Ju längre tiden går utan att de icke-nödvändiga arbetsplatserna stängs, desto större riskerar smittspridningen bli bland arbetarna. Det är en cynisk ekonomisk kalkyl som kapitalet gör: håll arbetsplatserna öppna och produktionen igång, men räkna med högre dödstal hos de arbetande. Den politik som nu förs är inte för att hjälpa arbetarna utan för att säkra storföretagens vinster.

Läs mer: Klassallians mot monopolföretagens stat: fördömande av statens agerande i relation till Covid-19 (Riktpunkt) »

Läs mer: Det är farligt att vara fattig (Riktpunkt) »

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.