Arbetarrörelsen kommer att resa sig mot inskränkningar i demonstrationsrätten

Just nu pågår stora protester i Grekland mot lagförslaget som avser att begränsa demonstrationsrätten. Jannis Konstantis, ordförande för fackklubben Seko Tunnelbanan i Stockholm uttalar sig på den grekiska webbplatsen 902.gr om detta och om liknande lagförslag i andra länder:

”Oavsett vilka ansträngningar arbetsköparna och deras politiska representanter gör för att förbjuda demonstrationer och andra uttryck för klasskampen kommer de förr eller senare att misslyckas, vare sig det handlar om Grekland eller Sverige eller något annat land.

När det finns en uppgång i klasskampen, om den än är relativ, så slänger arbetarrörelsen de här begränsningarna i papperskorgen – även om det i åratal har funnits allvarliga begränsningar i rätten att protestera. Det är vad arbetarrörelsens historia har visat, och det är oundvikligt, även om cheferna kräver att man underordnar sig.

Även i Grekland kommer dessa ansträngningar att misslyckas och arbetarklassens och arbetarrörelsens kollektiva motstånd kommer att omintetgöra alla sådana ansträngningar.

För som diktaren har skrivit:

”Jag vägrar jag vägrar jag vägrar

att andra ska hålla i repet

Jag vägrar att andra ska bestämma över mig

Jag vägrar att drunkna i mörkret.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.