SL ska tänka på säkerhet och trygghet i kollektivtrafiken – Inte att maximera vinsten!

OPINION/INSÄNT Seko Tunnelbanan, Klubb 111, protesterar kraftigt mot Region Stockholm förslag om att låta de som i dag jobbar i servicediskarna stå ute i spärrlinjen istället för att sitta i servicedisken och att man ska utöka försäljningen från ren biljettförsäljning till annan försäljning.

Vi anser att Region Stockholm bara tänker på att maximera sin vinst och inte prioriterar de frågor som personalen inom Tunnelbanan arbetar med, dvs säkerhet i stationerna, service till trafikanter, hjälpa grupper som rörelsehindrade, blinda osv att röra sig i trafiken.

Vi anser att regionens förslag ur en trängselsynpunkt är en dum idé när man ska ha försäljning ute i biljetthallen samt att det är farligt utifrån brandsäkerhet.

Att regionen vill besluta om detta är en skymf mot våra arbetskamrater och deras insatser att varje dag hjälpa resenärer i sin resa i kollektivtrafiken och att ni vill förminska dem till försäljningsstatistik.

Vi ser mycket allvarligt på att ni inte tänker att vi kan bli mer utsatta än idag för rån, hot och våld som är redan vardagsmat för oss. Vi som arbetar inom tunnelbanan är experter på vårt arbete. Lyssna på oss och underminera inte vårt arbete, dvs att ge service, ge ökat trygghet och säkerhet inom tunnelbanan.

Vi anser att förslaget ska dras tillbaka omgående!

Styrelsen för Seko Tunnelbanan, Klubb 111
Facket som organiserar all personal inom Stockholms tunnelbana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.