Ta över gatorna och färga dem röda av kommunism!

OPINION/INSÄNT Många har sett filmer och bilder av hur nazister marscherar på våra gator med sköldar och fanor. De är aggressiva och skrämmer folk och ger samtidigt ett intryck av styrka. Det påminner lite grann om när de tyska nazisterna sprang runt på gatorna på 20- och 30-talet. Men nazisterna var inte de enda som var aktiva på gatorna på den tiden.

1924 bildade Tysklands Kommunistiska Parti Röda frontkämpeförbundet (Roter Frontkämpferbund), som var den kommunistiska motsvarigheten till SA. Dess medlemmar bar gråa skjortor med röd armbindel och en grå mössa. Slagsmål med de nazistiska brunskjortorna var vanliga. De styrande socialdemokraterna såg Röda frontkämpeförbundet som ett så stort hot att de förbjöd organisationen 1929. Kommunisterna lät sig dock inte stoppas utan bildade året därpå Kampförbundet mot fascismen som fortsatte kampen. Denna organisation ersattes 1932 med Antifascistisk aktion som existerade fram till nazisternas maktövertagande 1933.

En liknande grupp fanns i Spanien mellan 1934 och 1937. Denna hette antifascistiska arbetar och bondemiliserna och dess medlemmar bar en ljusblå skjorta med röd slips. Dess politiska kommissarier bar dessutom en röd stjärna på bröstfickan. Miliserna skyddade ledarna för Spaniens kommunistiska parti och Förenad socialistisk ungdom. De var så effektiva att de infogades i den spanska republikanska armen 1937 för att bekämpa fascisterna.

Sveriges kommunister behöver en liknande organisation för att bekämpa fascisterna. Vi behöver också uniformer, sköldar och fanor. Vi måste visa att vi kan vara hårda vi också. Kommunisterna måste ta över gatorna och svepa bort fascisterna. Genom att synas på stan skaffar vi oss uppmärksamhet och skrämmer kapitalisterna och fascisterna. Det är på gatorna som kampen måste föras. Det är där vi kan nå stora framgångar. Kapitalisterna och fascisterna ska inte kunna hålla möten utan att mötas av kommunistiska motdemonstrationer.

Nordiska motståndsrörelsens medlemmar har sköldar som det står nordfront.se på. Vi bör därför ha sköldar som det står rödfront.se på. Vid marscher brukar NMR imitera polisen. Polisen har så kallade dialogpoliser och NMR har dialogpatrioter. Vi bör ha dialogkamrater. I en tid där polisen skyddar fascisterna kan vi bli en ny kraft som folket kan vända sig till när det är hotat. Det går inte att nog betona hur viktigt det är att NMR inte står oemotsagda. Om vi anstränger oss kan vi bli en ny kraft att räkna med.

Om vi anstränger oss kan vi ta över gatorna och färga dem röda av kommunism!

Arbetare i alla länder förena er!

David Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.