Keralas kommunister bidrar till kampen mot corona

UTRIKES I den indiska delstaten Kerala, som länge styrts av en koalition ledd av Communist Party of India (Marxist) har man på ett effektivt sätt lyckats förhindra spridningen av Covid-19. Ett av initiativen för att stärka kampen mot viruset har kommunisternas ungdomsförbund, Indiens Demokratiska Ungdomsfederation, organiserat.

Utöver att ha organiserat hjälp för de migrantarbetare som drabbats hårt av det indiska samhällets nedstängning har ungkommunisterna organiserat både gatukök och transporter där dessa saknats under nedstängningen. Man har även organiserat en stor kampanj för att samla in återvinningsmaterial, där alla vinster gått till en fond för att underlätta kampen mot Covid-19.

Läs mer: Indiens åtgärder mot corona slår mot de fattigaste (video) (Riktpunkt) »

I kampanjen, som de kallar Recycle Kerala, har man samlat in nästan en och en halv miljon amerikanska dollar. Genom att federationens över 25 000 basorganisationer i delstaten aktiverades kunde en otrolig mängd hushåll besökas och en enorm mängd material samlas in. Detta såldes sen vidare och vinsten gick till fonden. Utöver insamlandet av material genomförde man också en rengöring av delstatens floder, vilket resulterade i sex och ett halvt ton plast som man kunde sälja för återvinning.

Läs mer:How a communist youth organization in Kerala raised USD 1.4 million for COVID-19 relief (Peoples Dispatch) »

Keralas ungkommunister har varit aktiva i kampen mot Covid-19 utifrån ett folkligt perspektiv. De visar vad som är möjligt och hur man kan organisera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.