Venezuelas kommunister kritiska

UTRIKES I ett uttalande från den 11 december riktar Venezuelas Kommunistiska Partis (PCV) generalsekreterare Oscar Figuera kritik mot tilldelningen av platser i parlamentet. Han menar att det inte finns någon rimlighet i att PSUV, som fick lite över 60 procent av rösterna nu tilldelats över 90 procent av platserna i parlamentet och man kräver att den nationella valmyndigheten ser över systemet för fördelningen av parlamentsplatserna.

Figuera, som var den enda valda representanten från valalliansen Alternativa Popular Revolucionario (APR), menar att med andra regler så hade APR fått mellan sju och nio mandat. Det är uppenbart att PSUV inte bara tjänat på censuren av APR under valkampanjen, men också på fördelningssystemet, säger Figuera.

Den sjätte december vann Nicolas Maduros parti PSUV parlamentsvalet med runt 69 procent av rösterna, medan PCV, fick runt 2,7 procent. Valdeltagandet var lågt och nådde knappt över 30 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.