Venezuelas regering fortsätter angripa landets kommunister

UTRIKES Den senaste vändan i den venezuelanska regeringens angrepp på landets kommunistparti PCV består i organiserandet av en kongress i kommunistpartiets namn. Syftet är att förhindra det riktiga partiet att ställa upp vid valen.

Inför det senaste valet i landet ställde Venezuelas Kommunistiska Parti (PCV) upp med en separat valallians som bröt med regeringspartiet PSUV. Det föll inte i god jord och kommunisterna i landet har riktat allt hårdare kritik mot regeringen för bland annat valsystemets utformning och för att bedriva en politik som stärker landets borgerlighet. För detta har kommunisterna också utsatts för repression och man befarar nu att partiet ska bli förbjudet.

Den senaste vändan i angreppen mot partiet syftar till att förstöra dess legitimitet genom att organisera ett parallellt parti. I sitt fördömande av det senaste försöket att underminera PCV betonar man att de som deltar i kongressen inte är partimedlemmar, utan fått betalt av staten för att utföra sitt smutsiga arbete.

PSUV deltar samtidigt i den opportunistisk plattformen World Anti-Imperialist Platform, som söker samla reaktionära och opportunistiska krafter till stöd för Kina och Ryssland. PCV har å andra sidan fördömt kriget.

4 tankar på “Venezuelas regering fortsätter angripa landets kommunister

  1. ???? Vad pratar ni om Maduros regering är extrem vänster.. Han är kommunist i bakgrunden men uttalar sig inte som det.. Så jag vet inte om vilka kommunister ni pratar om ???😩😩😩

    1. Saken är just den att Maduro inte är extremvänster på något sätt. Han administrerar sitt eget lands kapitalism till förmån för sitt eget lands kapitalister. Kommunisterna är motståndare till det och därför slår han ner på dem. De kommunister vi pratar om är Partido Comunista de Venezuela.

      https://prensapcv.wordpress.com/

  2. ’PCV har å andra sidan fördömt kriget.’ Riktpunkt kan kanske göra ett klargörande om vilket krig som PCV har fördömt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.