Tågpersonal strejkvarslar

FACKLIGT Imorgon bryter det eventuellt ut en strejk bland tågpersonalen på de skånska regionaltågen, Pågatågen.

Företaget Arriva, som flera gånger tidigare varit i hetluften för sin arbetarfientliga personalpolitik försöker göra sig av med SEKO-klubbens stridbara skyddsombud. Under vintern har uppsägningar skett till följd av att personal vägrat accepterat minskad arbetstid och därmed lönesänkningar, så kallade hyvlingar.

Partiet uppmärksammade tidigare frågan:

Stoppa hyvlingen med kraft »

På nyårsafton sammanträdde personalen vid tågen och tog där med en överväldigande majoritet beslut om att varsla om strejk till försvar för sitt skyddsombud. Det strejkvarsel arbetarna på Pågatågen lagt är ett föredöme för hela arbetarklassen.

Partiets medlemmar runt om i landet rustar sig nu för att verka för att strejken får stöd bland allmänheten. Partiets aktivister i Skåne har ställt sig till strejkkommitténs förfogande, för att hjälpa till med vad de önskar ha hjälp med.

Eftersom strejken inte är sanktionerad av facket, uteblir ekonomiskt stöd. Därför kommer partiet att bland medlemmar och sympatisörer så fort strejken bryter ut att inleda en ekonomisk insamling. Nu är det av största vikt att vi rustar oss för solidaritet. Arbetarklassen har bara sina egna krafter att lita till och tillsammans kan vi behöva stötta tågpersonalen. Mer information kommer i morgon.

SKP utrycker sitt fulla stöd för arbetarna på Pågatågen!

Sveriges Kommunistiska Parti
den 3 januari 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.