8 mars med kommunisterna

INRIKES Kommunisterna samlades igår digitalt för att uppmärksamma 8 mars – den internationella kvinnodagen. En intressant och givande kväll med flera talare som berörde såväl klassiska verk och personer som situationen för kvinnorna idag.

Efter korta presentationer av Sveriges Kommunistiska Parti och Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund och den politik båda organisationerna står för, var det dags för en genomgång av Clara Zetkins liv och verk. En uppläsning av ett utdrag ur Zetkins bok Minnen av Lenin föregicks av en intressant presentation av hennes liv, av Anna från SKPs partistyrelse.

Därpå följde en genomgång, av Marina från Riktpunkts redaktion, av kvinnans situation idag och hur kvinnans situation hänger ihop med kapitalismen och hur det inte existerar något patriarkat separat från kapitalismen och klassamhället – det systematiska undertryckandet av kvinnan uppstod i och med privategendomens uppkomst och kan aldrig besegras utan privategendomens och klassamhällets upphävande.

Är du intresserad av partiet och partiets politik? Kontakta skp@skp.se och kom med i kampen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.