Brasilien slår rekord i dödsfall

UTRIKES I landet har långt över 300 000 människor dött och den sjätte april sattes ett nytt rekord – 4 195 människor avled i corona, rapporterar tidningen People’s Dispatch.

Brasilien är ett av de länder som drabbats allra hårdast av pandemin och skandalerna har kantat pandemins utbredning. Alltifrån brist på syrgas till försök att släta över allvaret från president Bolsonaros sida har bidragit till att fler människor dött.

Ny statistik visar också att nästan 6 000 sjukvårdsarbetare avlidit till följd av pandemin. Det innebär en ökning med mer än 25 procent i dödlighet jämfört med ett vanligt år. De hemska siffrorna reflekterar det faktum att ökad exponering för viruset ger allvarligare symptom och ökar riskerna – de som står främst i kampen mot pandemin är därför också de som löper störst risk att drabbas själva.

Dödstalen i Brasilien och i alla andra länder visar hur kapitalisterna är oförmögna att hantera krisen till förmån för folket. Istället hålls arbetsplatser öppna som förut och den fattigdom och trångboddhet som kapitalismen genererat gör det omöjligt för vanliga människor att bemöta krisen på ett effektivt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.