Frankrike skärper slöjförbud

UTRIKES Under påskhelgen har slöjförbudet skärpts i Frankrike. Förbudet innebär en rad inskränkningar och syftar till att stärka ”respekten för republikens principer”, rapporterar SvD. I själva verket är det en avledningsmanöver.

Förbudet betyder bland annat ett förbud mot slöjor för personer under 18 år och att kvinnor i slöja inte får följa med på skolutflykter.

Det är ett angrepp på en redan utsatt grupp som inte bara socialt, utan även ekonomiskt står på samhällets botten. Genom att angripa dem försöker de franska politikerna så split inom arbetarklassen, att rikta en del av den mot en annan och därmed undvika de enorma angreppen på arbetarna som genererat massiva gatuprotester såväl som generalstrejker, samtidigt som den kapitalistiska republikens ”värden” framställs som om de stod över klasserna och var allmängiltiga. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.