Fastighetsmiljardär frias – tingsrätten anser brotten ”ringa”

INRIKES Det blåser mycket kring Balder. I slutet på maj 2020 blev två i Balders ledning häktade för insiderbrott och enligt SVT Väst har över 850 av Balders hyresgäster i Bergsjön i Göteborg väntat i över 6 år på renoveringar.

Ändå friade Göteborgs tingsrätt fastighetsmiljardären Erik Selin för bokföringsbrott den 6 april.

Miljardären stod skriven på adressen för fastighetsbolaget Balders huvudkontor, men bodde i verkligheten på en annan adress. Anledningen enligt miljardären är att han varit rädd för hot och våld om han skulle stått skriven på sin riktiga adress. Tingsrätten friar Erik Selin med motiveringen att brotten är ringa och därmed inte medför straffansvar.

Men år 2021 har vanligt folk inget annat val än att hyra bostäder av giriga skurkar som gör profit på undermåliga lägenheter. Kanske är det den där profiten som gör Selin så rädd – sex års vrede från nästan tusen personer kan ju kännas lite skrämmande?

Hanna Ater

Läs mer:Hyresgästernas kritik mot Balder – sex år efter löftet i Bergsjön (SVT.se) »

Ekobrottsmyndigheten: Två personer häktas efter större tillslag rörande misstänkt grovt insiderbrott

En tanke på “Fastighetsmiljardär frias – tingsrätten anser brotten ”ringa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.