Det är inte lätt att döda

I USA står rättsväsendet inför stora problem i flera delstater. Det blir nämligen allt svårare att få tag i det gift som används vid avrättningar. I South Carolina har man dock hittat nygamla lösningar.

Bristen på gift har gjort att man i South Carolina inte kunnat genomföra några avrättningar sedan 2011. För att råda bot på problemet har den republikanska guvernören erbjudit de dödsdömda fångarna ytterligare ett alternativ: arkebusering. När det saknas gift kommer fångarna att kunna välja mellan elektriska stolen eller att bli skjutna. 

South Carolina gör alltså nu Utah, Mississippi och Oklahoma sällskap i gruppen av delstater som skjuter ihjäl sina fångar. 

Den amerikanska revolutionären H. Rap Brown sa en gång att våld är lika amerikanskt som körsbärspaj. Rättsväsendet i USA verkar fast beslutet att visa att han har rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.