Statlig utredning föreslår fri hyressättning vid nybyggnation

I en statlig utredning som ska presenteras den 31 maj föreslås ett lagförslag om fri hyressättning vid nybyggnation av bostäder. Det innebär att när den första hyran är satt kommer den att kunna höjas i takt med inflationen, eller till och med ännu mer, enligt uppgifter från DN.

Vänsterpartiet hotar att försöka fälla regeringen om lagförslaget läggs fram i riksdagen, då de menar att det kommer leda till marknadshyror.

Att den borgerliga staten har intresse av att ge större utrymme åt sina fastighetsägande kapitalister, för att de ska kunna öka hyresutsugningen av dess medborgare är för kommunister inte särskilt förvånande, framförallt inte med tanke på att höga hyror är något av det som hårdast binder arbetaren vid ekorrhjulet av mervärdesutsugning.

Inte heller förvånande är att Vänsterpartiet med sin reformistiska form av skensocialism ägnar sig åt tomma hot om att försöka fälla regeringen. Vänsterpartiet har flera gånger tidigare hotat med att fälla regeringar eller regeringsbudgetar, något som dock aldrig skett, då de allt mer vill in i den borgerliga värmen som är Sveriges riksdag. Istället erbjuder de bara ett vagt motstånd i form av en sådan här reaktion för att på något vis blidka sina väljare – då har de också ryggen fri vid framtida anklagelser om apati under borgerlighetens friktionsfria framfart. Antagligen har de inte någon som helst egentlig tanke på att faktiskt göra verklighet av sina löften och hot.

En tanke på “Statlig utredning föreslår fri hyressättning vid nybyggnation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.