Första maj 2021: KKE och KNE på möten runtom i Europa

UTRIKES Tusentals arbetare, män och kvinnor, gick ut på gatorna runtom i Europa på lördagen den 1:a maj för att hedra den internationella arbetardagen, mitt i varierande nivåer av coronavirusrestriktioner.

Medlemmar och vänner till Greklands Kommunistiska Parti (KKE) och den kommunistiska ungdomen (KNE) som lever i Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Sverige och andra länder deltog aktivt i förstamaj-mötena rapporterar den grekiska internetportalen 902.gr.

I London marscherade tusentals demonstranter mot det nya lagförslaget gällande hur man dömer polisers brott och hanterar dem i domstol i den största protesten under parollen ”Döda lagförslaget” som har ägt rum hittills. Medlemmar och anhängare till KKE och KNE deklarerade att arbetarna och ungdomarna har makten att försvara sina liv och rättigheter, och att den enda vägen ligger i organiseringen av motattacken mot det kapitalistiska etablissemanget.

I Frankrike ägde över 300 möten som hedrar arbetarnas dag rum i Paris och andra stora städer inklusive Lyon, Nantes, Lille, Toulouse. Tusentals människor som krävde social och ekonomisk rättvisa samlades centrala Paris och gav uttryck för sitt motstånd mot Macron-regeringens arbetarfientliga, folkfientliga åtgärder. De som marscherade bar i de flesta fall bar masker i linje med coronavirusregler och hade fanor där det stod ”Utdelning, inte arbetslöshetsersättning, är lata människors inkomst” och ”Vi vill leva, inte överleva”. KKE-medlemmar och anhängare anslöt sig till fackföreningarnas möten i Paris vid sidan av Frankrikes revolutionära kommunistparti.

I Tyskland deltog medlemmar och vänner till Greklands Kommunistiska Parti aktivt i förstamajmöten somhölls i Berlin, München, Frankfurt, Hamburg, Stuttgart, Köln, Nürnberg, Hannover och andra städer. Deltagarna, som marscherade vid sidan av kamraterna från Tyska kommunistpartiet (DKP) och Turkiets kommunistiska parti( TKP), skrek slagord som till exempel ”Kapitalism är det dödligaste viruset” och ”Vi kommer inte att bli det 21:a århundradets slavar”, och förklarade att i dessa svåra tider måste vi stärka rösten för försvar av arbetarnas rättigheter, fred och mänsklighetens utveckling.

Text: In Defense of Communism
Översättning: David Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.