Hälsning från Chile

Vi har redan publicerat några av alla hälsningstal vi fick på 38:e kongressen. Här följer ytterligare ett, från Chiles Kommunistiska Parti som framfördes av Luis Farías:

”Kära kamrater från Sveriges Kommunistiska Parti (SKP):

Ta emot broderliga och revolutionära hälsningar från det chilenska kommunistpartiet med anledning av er 38:e nationella kongress.

Varje kongresshändelse hos kommunist- och arbetarpartierna i världen har en djup politisk betydelse, både nationell och internationell, eftersom deras diskussioner och resolutioner kommer att påverka politiska och sociala händelser, särskilt nationella, men också med stor säkerhet på den internationella politiska arenan.

Ert parti har sin kamp i ett samhälle som i viss mån har lyckats lösa några av de allvarliga ekonomiska problem som vi fortfarande inte har löst i de flesta av de latinamerikanska länderna. Med förståelsen för att kapitalismen aldrig kan vara lösningen för att frigöra arbetarklassen från borgarklassens exploatering står ni i ert politiska arbete inför en rad andra situationer och problem som är typiska för det svenska samhället och som på ett eller annat sätt allvarligt påverkar arbetarna i ert land.

Därför är vi mycket intresserade av att följa arbetet i kongressen och med dess resolutioner, vi är säkra på att det kommer vara ett mycket viktigt verktyg för det framtida politiska och sociala arbete i Sverige.

Sverige är och har alltid varit ett land som har visat en enorm solidaritet med vårt folks kamp, och i den har Sveriges kommunistiska parti alltid varit i förtruppen, och av samma anledning hälsar vi var och en av ert partis framsteg och segrar välkomna.

Det bästa sättet på vilket vi kan markera vår hälsning till den 38:e kongressen är genom att våra medlemmar åtar sig att fortsätta kämpa outtröttligt för att bygga en sann och demokratisk konstitution som tjänar flertalets intressen i vårt land, och avvisa nyliberalismen som har skadat vårt land och folk så allvarligt.

LÄNGE LEVE DEN 38:e Kongressen för SVERIGES KOMMUNISTISKA PARTI!

LEVE DEN PROLETÄRA INTERNATIONALISMEN!”

Chiles Kommunistiska Parti
Santiago de Chile, 8 maj 2021

SKP tackar vårt chilenska broderparti för sin hälsning och hälsar tillbaka, vi hoppas att ni får framgång i er nuvarande kamp att medvetengöra folket om att en annan värld är möjlig – och att socialismen är det enda alternativet som finns. Vi ger inte upp kampen för att ett värdigt liv ska bli varje människas egendom.

Vi säger som ni: ”Socialism eller barbari”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.