Kommunistiska partier: Solidaritet med Palestina!

UTRIKES En rad kommunistiska partier har uttryckt sitt stöd för det palestinska folket när de nu angrips av den israeliska ockupationsmakten. Samtidigt som israeler firar förstörelsen av heliga muslimska platser kämpar palestinierna för sina liv och sina rättigheter.

Palestinska Folkets Parti:

…Folkets Parti bekräftar att motståndet mot den etniska rensningen i staden Jerusalem, inklusive kvarteret Sheikh Jarrah, är en patriotisk kamp par excellence och är en prioritet för hela vårt folk.

Palestinas Kommunistiska Parti:

…motstånd i alla dess former är det enda sättet att konfrontera denna makt och befria vårt land, återupprätta våra legitima rättigheter och att upprätta en självständig palestinsk stat på hela det nationella territoriet, med ett enat Jerusalem som dess huvudstad.

Greklands Kommunistiska Parti:

KKE fördömer de israeliska styrkornas brutala repression vid Al-Aqsa-moskén i östra Jerusalem och den israeliska statens attack mot troende, vilket ledde till dussintals skadade. Den israeliska aggressionen stärktes efter USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

KKE uttrycker sin solidaritet med det palestinska folket och dess kamp.

Turkiets Kommunistiska Parti:

Vi fördömer den israeliska regeringens expansionistiska politik, vilken utgör en ockupation, och de attacker som utförts för att med våld fördriva det palestinska folket.

[…]

Som Turkiets Kommunistiska Parti förklarar vi att vi alltid kommer att stå sida vid sida med det palestinska folkets decennielånga motstånd och deras legitima krav på självständighet och suveränitet.

En tanke på “Kommunistiska partier: Solidaritet med Palestina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.