Nya sammandrabbningar i Jerusalem

UTRIKES Röda halvmånen rapporterar att hundratals skadade vårdas på sjukhus efter nya våldsamheter i Jerusalem.

Situationen är allvarlig och har sin grund i att en israelisk domstol tidigare i år beslutade om att vräka palestinska familjer ett område i östra Jerusalem. Sammandrabbningarna har pågått sedan mitten av april då Ramadan inleddes. Under söndagen firades den heligaste natten under fastan och i de oroligheter som bröt ut när ungefär 90 000 personer samlades vid al-Aqsamoskén ska drygt 90 palestinier ha skadats.

Den palestinska organisationen Hamas tolkar vräkningsbeslutet som att Israel försöker tränga ut palestinier från östra Jerusalem. Den brutala behandlingen av palestinier förväntas nu leda till ytterligare våldsamma protester.

Solidaritet med det palestinska folket! Israels apartheidpolitik måste avslöjas!

Läs mer: Hundratals till sjukhus – oroligheter i Jerusalem (SVT) » 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.