Politiskt våld och oroligheter i Palestina

PALESTINA De senaste dagarna har oroligheter brutit ut i framför allt den palestinska staden Ramallah. I torsdags mördades aktivisten Nizar Banat av palestinska säkerhetsstyrkor. Sedan dess har stora demonstrationer ägt rum som med våld skingrats av den palestinska myndigheten. Detta rapporterar Quds News Network.

Banat har länge kritiserat korruptionen inom den palestinska myndigheten och dess samarbete med Israel. Han har även varit en uttalad motståndare till presidenten Mahmoud Abbas. Han har både blivit arresterad och beskjuten för sin aktivism, som nu till slut ledde till hans död. 

Sedan dess har stora demonstrationer organiserats runt om i Palestina. De har mötts av våld från den palestinska polisens sida som skingrat demonstranterna.

De senaste oroligheterna i Palestina, då bland annat Gaza angreps av den israeliska militären, framkallade en rad reaktioner. Den kommunistiska världsrörelsen uttalade sitt stöd för Palestina och det gjorde även Sveriges Kommunistiska Parti i ett kongressuttalande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.