Kongressuttalande: Solidaritet med Palestina – stärk motståndet mot Israel

Vi har med växande ilska sett hur den israeliska ockupationsmakten den senaste veckan stärkt sin repression mot det palestinska folket och hur den med brutalt våld slagit ner varje protest och försök till motstånd.

Parallellt med angreppen i Jerusalem har Gaza urskillningslöst bombats och tiotals personer har fått sätta livet till när det israeliska flygvapnet jämnat stora bostadskomplex med marken. Som svar har raketer avfyrats mot israeliska städer.

Som kommunister står vi som alltid på de förtrycktas sida – vi solidariserar oss med det palestinska folkets kamp för ett slut på förtrycket och för ett slut på det våld och den förnedring palestinierna utsätts för.

Vi erkänner fullt ut det palestinska folkets rätt till sitt eget hemland och vi kräver ett omedelbart slut på den israeliska koloniseringen av Palestina.

Vi erkänner fullt ut det palestinska folkets rätt att göra motstånd mot den israeliska ockupationen – det är rätt att göra uppror!

Sveriges Kommunistiska Partis 38:e kongress skickar sina solidariska hälsningar till det modiga och kämpande palestinska folket och uttalar sin solidaritet med dess kamp.

Länge leve det palestinska folkets kamp!

Antaget på Sveriges Kommunistiska Partis 38:e kongress

2 tankar på “Kongressuttalande: Solidaritet med Palestina – stärk motståndet mot Israel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.