Kongressens andra dag inleds

INRIKES Sveriges Kommunistiska Partis första kongressdag kännetecknades av intensiva diskussioner om partiets politiska inriktning. Den andra kongressdagen har precis inletts och på schemat står diskussioner om både miljö- och kommunalpolitik.

Det är tydligt att partiets politik engagerar och alla delegater deltar i diskussionerna. Utöver de politiska diskussionerna har kongressen också haft äran att få ytterligare två internationella hälsningar, den ena från Mexikos Kommunistiska Partis (PCM) generalsekreterare Pavel Blanco och den andra från Greklands Kommunistiska Partis (KKE) representant Jannis Konstantis.

Blanco betonade att vi lever i ett system som har nått sina gränser. Varje kommunistiskt partis plikt är att utveckla en taktik och strategi som motsvarar dess revolutionära mål. Den måste stå i motsättning mot borgerlighetens partier och socialidemokratin, borgerlighetens agenter inom arbetarrörelsen.

I den grekiska hälsningen framhölls att det krävs en bra och korrekt analys av den internationella och nationella utvecklingen – en revolutionär strategi måste utformas. De starka banden mellan våra båda partier har vuxit och växer sig starkare och bygger på långvariga vänskapsband, hälsade KKE.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.