Kongressuttalande: Solidaritet med Venezuelas kommunister

Inom loppet av 48 timmar har två medlemmar i Venezuelas Kommunistiska Parti mördats – den ena sköts ner på öppen gata och den andra på motorvägen. Båda kommunisterna var framträdande medlemmar och kämpar i Tachira-regionen och mördades för sin kamp för folket.

Trots upprepade försök att göra de venezuelanska myndigheterna uppmärksamma på de konstanta dödshot som kommunisterna lever under har ingenting gjorts för att skydda kommunisterna – tvärtom har även den venezuelanska staten på olika sätt försökt förhindra kommunisternas verksamhet.

Sveriges Kommunistiska Partis 38:e kongress fördömer morden på de två kommunisterna och den venezuelanska statens ovilja att möta hoten mot kommunisterna och vi fördömer alla de statliga angrepp som riktats mot det kommunistiska partiet.

Vi uttalar vår fulla solidaritet med de venezuelanska kommunisterna och sänder våra kondoleanser till de drabbades familjer och kamrater.

Kampen fortsätter – länge leve Venezuelas Kommunistiska Parti!

Antaget på Sveriges Kommunistiska Partis 38:e kongress

En tanke på “Kongressuttalande: Solidaritet med Venezuelas kommunister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.