Ny kongressdag med ny partistyrelse

INRIKES Sveriges Kommunistiska Partis tredje kongressdag har precis inletts. Det innebär att kongressen går in på sluttampen med en ny partistyrelse.

Gårdagen avslutades med att en ny partistyrelse valdes. Den nya styrelsen innehåller några gamla namn och några nya – sammantaget en väldigt stark sådan! När partistyrelsen konstituerades på lördagsmorgonen återvaldes Andreas Sörensen till partiordförande och Håkan Jönsson till partisekreterare.

Under resten av dagen kommer kongressen bland annat att behandla vissa sista justeringar på partiprogrammet och ytterligare internationella hälsningar. 

Kongressdagen inleddes med en hälsning från Turkiets Kommunistiska Parti (TKP). Partiets representant Öncü Sancak menade att kapitalismen inte kan skapa lösningar ens för människans mest grundläggande behov. Därför hoppas  hans parti att kongressen ska stärka vårt parti eftersom behovet av ett starkt SKP är stort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.