Seger för boende i misskött bostadsrättsförening

Riktpunkt har tidigare skrivit om den beryktade bostadsrättsföreningen ”Taxeringsrevisorn 2” i Malmö. Bostadsrättsföreningen är beläggen i fastigheten som kallas Kinesiska muren.

Bostadsrättsföreningen styrdes tidigare av ett fastighetsbolag från Stockholm som skrivit in i stadgarna att de alltid skulle ha 79 procent av rösterna på bostadsmöten, oavsett hur många som var närvarande.

Styrelsen misskötte bostadsrättsföreningen grovt: värme, el, hissar och ventilationssystemet var ofta ur funktion med anledning av obetalda räkningar. Inga ekonomiska berättelser tillställdes Bolagsverket och Malmö stad gjorde en orosanmälan till socialnämnden med anledning av risk för att ett hundratal barn skulle fara illa på grund av bostadssituationen.

På grund av misskötseln valde ett tjugotal boende att vägra betala hyran.

En ny styrelse valdes vid ett senare möte, där två av fyra styrelseledamöter bor i bostadsrättsföreningen. Skötseln blev dock inte bättre och den nya styrelsen beslutade att begära vräkning av de protesterande.

Den första vräkningen skulle äga rum den 4 maj och hyresgästen hade redan flyttat ut allt sitt bohag.

Vid den planerade avhysningen kom en man som ombud för bostadsrättsföreningens styrelse, bland annat för att överlämna nycklar till Kronofogden. Denna man hade enligt SVT Skånes granskning ett digert brottsregister.

När Kronofogden upplyste den boende om möjlighet till inhibition skrevs en sådan i all hast. Tingsrätten beslutade att bevilja denna och vräkningen sköts upp till dess frågan om den var berättigad avgjorts.

Nu har tingsrätten beslutat att där inte föreligger skäl för vräkningen, och trebarnsfamiljen kan flytta tillbaka till sin bostad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.