Ordföranden för Stöttepelaren nominerad till pris

En av de ansvariga för bokprojektet ”Den onödiga flyktingkrisen”, Stöttepelarens ordförande Karin Fridell Anter har nominerats till Raoul Wallenbergs stora pris, meddelar projektets nyhetssida.

Karin arbetar för rättssäkerhet i asylprocessen, mot utvisningar till krigets Afghanistan och med stöd till unga människor som drabbats eller riskerar att drabbas av detta.

Så här säger Karin bland annat: ”Kampen för mänskliga rättigheter är grunden i det hjälparbete som jag gör genom Stöttepelaren och i mina många direkta kontakter med utsatta ungdomar. Deras rättigheter har kränkts genom rättsosäker asylhantering och andra försummelser från samhällets sida, och vi gör vad vi kan för att stötta dem att ändå orka leva och bibehålla sitt hopp och sin självrespekt.”

Hon menar att en stor utmaning är motståndet hos större delen av samhället. Det är mycket svårt att nå ut i massmedia och bli tagen på allvar, och det finns en brist på information och seriös debatt som gör att de allra flesta är ovetande om den humanitära katastrof som pågår, och vilken rättsosäkerhet som ligger bakom katastrofen.

En annan utmaning finns på det personliga planet, berättar Karin. De som arbetar med ungdomarna tvingas bevittna hur deras vänner och de barn de tagit hand om slits bort på grund av myndighetsbeslut eller bryts ned av väntan och osäkerhet.

Läs mer: Stöttepelarens ordförande Karin Fridell Anter nominerad till Raoul Wallenbergs stora pris (Mynewsdesk) »

2 tankar på “Ordföranden för Stöttepelaren nominerad till pris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.