Jimmie Åkesson anmäld för hets mot folkgrupp

INRIKES Sverigedemokraternas partiledare har anmälts för hets mot folkgrupp efter sitt Almedals-tal. I sitt tal riktade han in sig på de afghanska flyktingar som tagit sig hit, vilket omedelbart fick reaktioner.

Karin Fridell-Anter, ordförande för organisationen Stöttepelaren, och Ingrid Eckermann, grundare av nätverket Stoppa utvisningarna till Afghanistan!, står bakom anmälan. I ett pressmeddelande skriver hon:

– Det är inte lagligt att utsätta en utpekad grupp för andras missaktning. Om någon tvekar om det olagliga i detta så pröva att byta ut ”vuxna afghaner utan asylskäl” mot ”judar” eller ”zigenare”. Hade det kunnat passera?

I samma pressmeddelande riktar de kritik mot de siffror som Jimmie Åkesson för fram. De visar att hans siffror inte bara är felaktiga, utan också syftar till att göra afghanerna till syndabockar för en sönderfallande välfärd. Ingrid Eckerman säger därför:

– Så förutom att bedriva hets mot folkgrupp avslöjar Åkesson att han har dåliga kunskaper och är dålig på att räkna.

Karin Fridell-Anter har länge engagerat sig för de afghanska ungdomarna och för detta nominerades hon tidigare i år till Raoul Wallenbergs stora pris. Tillsammans med Ingrid Eckermann är hon drivande i projektet Den onödiga flyktingkrisen, som bland annat syftar till att ”föra fram fakta som negligerats i den offentliga debatten”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.