England spelar fotboll – kvinnorna betalar priset

UTRIKES Före EM-finalen uppmärksammade flera kvinnoorganisationer i England hur fotbollen påverkar våld i nära relationer. Data från VM 2010 visade att våldet ökade med 27,7 % om England vann och med 33,9 % om England förlorade.

En färsk studie visar att våld i nära relationer ökar med 5% varannan timme att efter en match har avslutats – oavsett om England vinner eller förlorar . Studien menar att det är fotbollsmatcher i kombination med alkohol som gör att våldet mot kvinnor ökar.

Ria Ivandic, en av personerna bakom studien, säger att det är överdrivna alkoholkonsumtionen som ligger bakom våldet, inte idrottsevenemangen i sig. Det är inte ägnat att förvåna när man läser att den brittiska organisationen British Beer and Pub Association förutspådde att 13 miljoner pints med öl skulle säljas under EM-finalen. Det motsvarar ungefär 7,4 miljoner liter öl.

Mäns våld mot kvinnor har dessutom ökat under pandemin. Anledningen är att så många har tvingats isolera sig hemma.

En tanke på “England spelar fotboll – kvinnorna betalar priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.