Man död på arbetsplats i Arvidsjaur

ARBETSPLATSOLYCKA En man dog i onsdags när han utförde underhållsarbete åt Vattenfall i Arvidsjaur, rapporterar SVT. Mannen var i 35-årsåldern. Han var den 17:e arbetaren som omkommit på sin arbetsplats i år.

Efter att ha fått hjärt- och lungräddning hämtades mannen av en ambulanshelikopter. Trots detta gick hans liv inte att rädda, utan han blir ytterligare en i statistiken. Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Olyckan ägde rum i byn Moskosel i Arvidsjaurs kommun.

Arbetsplatsolyckorna i Sverige gick ner kraftigt under 2020. Det kan förklaras med att pandemin tvingat fram en lägre aktivitet på många arbetsplatser. Dessutom har fler jobbat hemma.

Jämfört med samma tid förra året har dock antalet dödsolyckor ökat. Under det första halvåret 2020 omkom tio arbetare på sina arbetsplatser. Innan ens halva 2021 har gått, så har alltså redan 17 personer omkommit.

Läs mer: Fler dör i arbetsplatsolyckor än i dödsskjutningar (Riktpunkt) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.