Fler dör i arbetsplatsolyckor än i dödsskjutningar

VISSTE DU ATT…
… det dör betydligt fler människor i arbetsplatsolyckor än i dödsskjutningar?

Samtidigt som massmedia förstorar problematiken med dödsskjutningar uppmärksammas inte arbetsplatsolyckor med dödliga utfall. Detta trots att arbetare löper mycket större risk att dö på jobbet jämfört med dödsskjutningar. Förra året miste 44 människor livet på grund av olyckor på jobbet jämfört med 37 dödsskjutningar totalt i Sverige. Dödstalen i arbetsplatsolyckor för 2018 har redan passerat förra årets siffra (46 hittills) vilket markerar en stadig ökning i antalet döda på jobbet från 2015 till idag.

Från 2012 till 2018 har 317 människor mist livet i arbetsplatsolyckor, att jämföra med 131 döda i dödsskjutningar under samma period. Särskilt drabbade är arbetare inom industri-, bygg-, el- och transportsektorn.

Arbetsmiljöverket, som för statistik på antalet döda i arbetsplatsolyckor räknar inte dödsfall i arbetssjukdomar, värnpliktiga och anställda i utländska företag registrerade utomlands. Om även dessa grupper räknas in blir antalet döda ännu högre.

Publicerat på Sveriges Kommunistiska Partis Facebooksida den 17 januari.

En tanke på “Fler dör i arbetsplatsolyckor än i dödsskjutningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.