WFTU: Solidaritet med Palestina

INTERNATIONELL SOLIDARITET Den Fackliga Världsfederationen (WFTU) har tagit initiativ till ett solidaritetsarbete med Palestina. Federationen uppmanar sina medlemmar att genom sina fackliga organisationer organisera insamlandet av material.

I uttalandet beskriver de konsekvenserna av det senaste israeliska övergreppet. 248 palestinier blev mördade (varav 66 barn) och 1900 sårade (varav 660 barn). Därtill tvingades 91 000 människor att fly och en mängd hus och annan infrastruktur förstördes.

WFTU har därför tagit kontakt med fabriker som producerar täcken, tvål, skrivblock och skolväskor. Det är detta som palestinierna i första hand har bett om. I nästa fas kommer federationen att samla in medicin och läkarutrustning.

För mer information, kontakta WFTU direkt, antingen genom att maila info@wftucentral.org eller international@wftucentral.org.

Under angreppet vägrade ett antal hamnarbetare, från Italien till Sydafrika, att hantera israeliska fartyg. Efteråt organiserar arbetarna praktisk solidaritet genom sina fackföreningar. Den proletära internationalismen har alltid varit arbetarklassens främsta vapen och från Riktpunkts redaktion uppmanar vi alla att följa WFTUs uppmaning!

Läs mer: Hamnarbetare i Livorno vägrar att lasta vapentransport avsedd för Israel (Riktpunkt) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.