90% av alla hatbrott blir inte rapporterade menar FRA

UTRIKES 9 av 10 hatbrott rapporteras aldrig i EU visar en rapport från EUs byrå för grundläggande rättigheter (FRA).

Rapporten menar att uppgivenhet och misstro mot polisen är förklaringen till varför hatbrott inte rapporteras. Enligt Euractive så löper minoriteter i EU en risk på omkring 50 % att utsättas för våld och trakasserier.

Rapporten konstaterar att mörkerantalet är stort och en majoritet av judar och romer som uppger att de utsatts för hatbrott inte anmäler, eftersom de är övertygade om att en anmälan inte leder till upprättelse.

Hanna Ater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.