Fläkttorn ska fixa smogen i Delhi

KLIMAT Det är inte enkelt att låta kapitalet slippa undan med miljöförstörelsen och samtidigt försöka få folk att tro att myndigheterna gör storslagna insatser… Det kan lätt bli lite löjligt, vilket vi ser nu senast i Delhi i Indien – en stad som är bland de mest förorenade i världen.

Här kan partikelhalten nå upp till 20 gånger vad WHO anser tillåtet flera gånger om året – men nu ska det bli slut med det. Man har nämligen byggt ett ”smog-torn” på 25 meter med 40 jättelika fläktar som ska sålla bort skadliga partiklar genom specialfilter och halvera mängden inom ett område på en kvadratkilometer.

Tornet kostar motsvarade 17,5 miljoner kronor, så för att förbättra luften i hela staden på 560 kvadratkilometer skulle man behöva punga ut med sisådär 10 miljarder kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.