Demonstration mot talibanerna och för unga afghaners uppehållstillstånd

INRIKES Den 21 augusti hölls en demonstration för Afghanistan på Mynttorget i Stockholm, med omkring tusen personer. En av talarna var Ingrid Eckerman, grundare av nätverket Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

Hon hänvisade i sitt tal till de ensamkommande unga flyktingarnas historia av flykt från våld och trakasserier – skäl som sällan accepterats av de svenska myndigheterna, med Migrationsverket i spetsen. Eckerman betonade att det idag räcker med att ha vistats i Sverige för att vara talibanernas, det afghanska islamska kalifatets, fiender och menade att alla afghaner har asylskäl i nuläget.

Än står det inte klart hur myndigheterna ämnar behandla papperslösa ungdomar i Sverige – de utvisas för tillfället inte, men de har ännu inte fått uppehållstillstånd och får heller inte adekvata medel för att överleva. Nätverket Stoppa utvisningarna till Afghanistan! kräver att alla med afghanskt medborgarskap ska få skyddsskäl och uppehållstillstånd.

Riktpunkt har tidigare rapporterat om flyktingarnas situation i Sverige och kräver uppehållstillstånd och möjlighet att försörja sig för alla papperslösa flyktingar i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.