Kvinnomisshandel helt okej enligt högerextrema Det fria Sverige

INRIKES I podden Kvinnofällan som är en av den högerextrema organisationen Det fria Sveriges poddar, hävdas att kvinnomisshandel är helt okej om kvinnornas beteende inte lever upp till traditionella ideal.

En medlem i Det fria Sverige som medverkade i podden berättade om en man som var trött på att kvinnan som han bodde med inte lagade mat och tog hand om hushållet i den utsträckning mannen ville. Men efter att han hade ”klått upp henne rejält” hade kvinnan ”börjat anstränga sig”.

I podden sa David Värling, med kopplingar till Nordisk alternativhöger, att det kanske inte hade behövt gå så långt om mannen markerat några månader tidigare med en örfil.

I podden deltog också Davids fru Frida Värling som har ytterligare en podd som heter Husmorspodden tillsammans med en kvinna med kopplingar till den nazistiska våldssekten Nordiska motståndsrörelsen. Även i den podden har det förts fram att misshandel av kvinnor är okej, enligt Expo.

Hanna Ater

En tanke på “Kvinnomisshandel helt okej enligt högerextrema Det fria Sverige

  1. Helt otroligt det finns människor som har sådana åsikter i Sverige idag. Det är en sak att alla inte är intresserade av jämställdhet, men detta är extremt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.