Miljö-opera-performance i Malmö

KULTUR Nu går den extrema sommaren så sakta mot sitt slut – och vad passar då bättre än att planera in en kulturhändelse som manar till tankar om miljön och planeten i november? 2-14/11 visas nämligen ”Sun & Sea”, en litauisk opera-performance, på Malmö konsthall.

Kan det vara nåt, tänker den skeptiske, och ser lite lagom märklig finkultur framför sig. Men efter en förhandstitt på morgon-teve tror jag nog det kommer att beröra: trötta, solröda kroppar på stranden blir en spegling av en trasig och sönderbränd planet och de skönsjungna, banala tankarna hos de solande människorna – ja, det är väl en skrämmande bild av hur vi skjuter ifrån oss katastrofen medan lågorna stiger mot skyn.

Vackert på traditionellt vis blir det säkert inte, men bra konst ska ju främst av allt ge oss en ytterligare dimension av verkligheten. Det är en tanke som verkar ligga till grund för denna performance, så värt att ge den en chans, alltså.

Marina Weilguni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.