Hanif Bali tillbakavisar anklagelser om olämpligt sexuellt beteende

INRIKES Det vi först fick veta var att en ej namngiven M-ledamot utreddes internt för ”olämpliga sexuella kontakter”, som Moderaterna beskrev det. Sedan kunde Aftonbladet med hjälp av flera oberoende källor avslöja att M-ledamoten bett om nakenbilder från en tidigare MUF-medlem efter att han hjälp henne med läxor.

Nu avslöjar Hanif Bali själv att hela skandalen handlar om honom. På Facebook skriver han att han är oskyldig, och att det hela är en komplott från hans motståndare. Läxhjälpen är tydligen det enda som är sant – det var flickan som sedermera ville ha en annan typ av relation, något som Hanif Bali enligt egen utsago inte var intresserad av. Det förklarade han för henne, men ångrar nu att han inte bröt relationen tidigare. Han har aldrig bett om sex och nakenbilder, säger han vidare och önskar att det hela polisanmäls och reds ut.

Under den interna utredningen ska ytterligare en kvinna ha vittnat om Hanif Balis beteende, men det fallet ska inte utredas, och Moderaterna nöjer sig för tillfället med presschefen Niklas Gillströms uttalande, där han säger att man tagit del av Balis inlägg, och att denne också lämnar sin version direkt till utredningen.

Hanif Bali har varit i blåsväder förr, bland annat när föreslog en insamling för att köpa en centerpartists röst mot partilinjen i somras. Det är inte lätt att vara moderat i dessa dagar: kass politik, tveksamma utredare och en fullständigt moralbefriad riksdagsman (och det oavsett vad som är sant i den senaste skandalen).

Hanna Ater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.