Fuskföretag utkastat ur Linköping – kommer istället in i Botkyrka

INRIKES Linköpings kommun sade i november 2019 upp kontraktet med företaget Saand Service & Omsorg eftersom man på olika sätt fuskat. Ett år senare tecknar Botkyrka kommun ett avtal med samma företag. Detta rapporterar tidningen Arbetet.

32 av företagets anställda besökte en enda brukare under en hel dag. Antingen en fantastisk service eller något som inte stämde. Tyvärr tydde allting på det senare och kontraktet med företaget sades upp av Linköpings kommun.

Trots detta fick företaget fortsatt tillstånd av Inspektionen av vård och omsorg (Ivo) att fortsätta sin verksamhet och kunde därför vinna ett kontrakt i Botkyrka. Hur verksamheten fortsätter i Botkyrka återstår att se, men varken ägaren till företaget eller hans advokat vill kommentera ärendet, annat än med att säga att kommunen har fel.

En logisk följd av alla privatiseringar är inte bara en sämre kvalitet och brist på utrustning, utan också fusk där pengarna går rätt ner i det privata kapitalets fickor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.