Alkoholpåverkad polis kroppsvisiterade ungdomar

INRIKES En polis har åtalats för tjänstefel efter att han en sommarkväll var ute på promenad och kände lukten av cannabis. I närheten såg polismannen fyra ungdomar och bestämde sig för att sätta sig själv i tjänst och kroppsvisitera ungdomarna.

Ingen narkotika påträffades och polisen blev konfronterad av en vuxen person som tog polismannen åt sidan då han menade att polisen var ”kraftigt berusad”. Den vuxna personen var den som anmälde polismannen.

Polismannen har nu åtalats för tjänstefel, men polisens ansvarsnämnd har i uppgivit att han inte kommer förlora jobbet även vid en fällande dom.

Hanna Ater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.