Antifascist i Florida döms hårdare än de som stormade Kapitolium

UTRIKES En antifascistisk aktivist vid namn Daniel Baker från Florida har dömts till fängelse eftersom han på sociala medier uppmanade folk att beväpna sig och skydda statliga byggnader från fascistiska attacker.

Daniel Baker var som många andra rädda att en stormning av den typ som ägde rum på Kapitolium den 6 januari skulle upprepas – något som även FBI gick ut och varnade för Daniel Baker själv begav sig dock inte till någon statsbyggnad med vapen för att försvara den mot potentiella attacker. Han skrev bara en uppmaning om det på sociala medier.

Ändå dömdes han till 44 månaders fängelse vilket är ett strängare straff än för dem som stormade Kapitolium den 6 januari. Straffet är också hårdare än det som utdömdes till några individer, som hade transporterat vapen över delstatsgränser för Kapitoliumstormningen och ertappades i samband med detta.

Hanna Ater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.