Burlöv: Vräkningshotad familj får bo kvar

INRIKES Den 16 november kom beskedet att fyrabarnsfamiljen Wahlgren i Burlöv som riskerade att stå bostadslösa får bo kvar i den hyresrätt som fastighetsägaren Nils Anderson (Västerbro Fastigheter) sålt i smyg.

Fastighetsägaren klassificerade om hyresrätten från marklägenhet till enfamiljshus, vilket gjorde försäljningen möjlig då familjens besittningsskydd försämrades. Familjen vägrade acceptera detta och tog fallet till hyresnämnden som höll flera sammanträden, där familjen ställdes mot den familj som hoppades kunna flytta in istället för mot fastighetsägaren. Hyresnämnden gav till slut familjen Wahlgren rätt och de får bo kvar.

Robin Wahlgren. Foto: Privat
Robin Wahlgren. Foto: Privat

– Jag är så glad så jag vet inte vad jag ska säga. Jag saknar ord. Men vi gråter av lycka, säger Robin Wahlgren till tidningen Hem och Hyra.

Sveriges Kommunistiska Parti Burlöv har tidigare i år lämnat en skrivelse till kommunstyrelsen i Burlöv som uppmanat dem köpa upp hyresrätterna genom Burlövs Bostäder och då garantera hyresgästerna deras rätt till bostad enligt FN:s stadgar om mänskliga rättigheter, vilket kommunstyrelsen ignorerat. SKP är det enda partiet i Burlöv som yttrat sig, tagit ställning för dem som riskerat att vräkas, och agerat.

De partier som finns representerade i Burlövs kommunfullmäktige har inte gjort så, varken högern, från Sverigedemokraterna till Liberalerna, eller ”arbetarpartierna” Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. SKP höll några veckor sedan en manifestation i solidaritet med hyresgästerna. Vad Nationalteatern sjöng i låten ”Hanna från Arlöv” har för de boende i Burlövs kommun åter visats vara sant. Det lönar sig att kämpa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.