Magdalena Andersson ny S-ledare – aviserar hårda tag mot arbetarklassen

INRIKES Socialdemokraternas kongress valde nyligen Magdalena Andersson till ny partiordförande efter att Stefan Löfven lämnat sin post. Redan i sitt första tal anger hon den riktning i vilken hon kommer föra partiet.

I sitt första tal som partiordförande gjorde Andersson klart vad partiets nya fokus ska ligga på. Hon menade bland annat att de som är friska och arbetsförmögna ska ”möta lika tydliga krav på aktivitet oavsett i vilken form man för stöd” och att ”alla som får ekonomiskt bistånd ska ha en förväntan på sig att lära sig svenska och arbeta ett visst antal timmar i veckan.”

Yttrandena är talande och ligger helt i linje med den hårdare politik som alla stora svenska partier nu förespråkar. Den hänger också ihop med migrationspolitiken.

Riktpunkt har tidigare rapporterat om hur både Socialdemokraterna och Moderaterna lagt om sin politik kring arbetskraftsinvandringen eftersom Sverige nu har bra förutsättningar för skapandet av ett eget låglöneproletariat. De hårdare kraven för att få komma hit och arbeta hänger ihop med den höga arbetslösheten, som ligger på strax över åtta procent. Man behöver helt enkelt ingen arbetskraftsinvandring längre!

Det man nu söker göra är ingenting annat än att tvinga de arbetslösa som redan finns här att acceptera de villkor som erbjuds på en arbetsmarknad där det finns långt fler arbetare än arbeten. Friska och arbetsförmögna ska möta tydliga krav på aktivitet och de som får ekonomiskt bistånd ska arbeta ett visst antal timmar i veckan. 

Den socialdemokratiska politiken är en politik för storkapitalet, som nu riktar in sig på att pressa ned lönerna och villkoren för arbetarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.