Nazist gripen misstänkt för bombförberedelser

INRIKES En 25-årig nazist och medlem i NMR har gripits, misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Enligt Expo har mannen haft kopplingar till NMR åtminstone sedan 2017, men ska ha rört sig i vit-makt-miljöer sedan 2015.

Vid husrannsakan hos mannen fann polisen ämnen och material för att tillverka bomber och SÄPO kommenterade det som ett ”omfattande beslag”. Mannen ska även vid två tillfällen ha ansökt om vapenlicens men nekats av polisen på grund av hans engagemang i våldsbejakade högerextrema rörelser. Han ska ha varit med i samma lokalgrupp som de tre nazisterna som dömdes för en rad bombdåd i Göteborg 2017.

Hanna Ater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.