Protestmöte mot NATO i Litochoro i Grekland

UTRIKES I söndags morse ägde ett militant protestmöte rum i staden Litochoro i Grekland, en stad som enligt det grekisk-US-amerikanska avtalet nu skall få en militärbas. Protesten skedde på initiativ av lokala fredskommittén med stöd från Thessalonikis fredskommitté och massorganisationer i regionen.

Fördömande slagord som ”imperialisterna fördelar länderna och drar nya gränser med folkens blod” ekade på berget Olympos sluttningar där Litochoro ligger, och folket i området beslutade att varken ge ”mark eller vatten till folkens mördare” som förbereder sig för att använda Litochoro och den bredare regionen som en billig skjutbana där utländska soldater ska tränas för att döda. Beslutet togs att förstärka kampen så att Grekland inte blir ett krigshögkvarter – man krävde att Grekland inte skulle vara delaktigt i ”NATO:s slakteri”.

Nikos Papanastassis, medlem av det nationella rådet i Greklands kommitté för internationell avspänning och fred (EEDYE), pensionerad överstelöjtnant och parlamentsledamot för kommunistpartiet (KKE) talade vid mötet.

Panos Alepliotis

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.