Sverigedemokraternas senaste vecka – styckmord och sexuellt ofredande

INRIKES Skandalerna haglar kring Sverigedemokraterna. Bara den senaste veckan har en sverigedemokratisk lokalpolitiker i Nyköping häktats misstänkt för styckmord och den kända SD-profilen Peter Lundgren dömts för sexuellt ofredande. 

I mitten av september hittade polisen i Stockholm flera delar av en styckad människokropp. Två månader senare häktades en sverigedemokratisk lokalpolitiker i Nyköping. Han är misstänkt för både mord och brott mot griftefriden.

Två dagar efter att lokalpolitikern häktades meddelades också att partiets EU-parlamentariker Peter Lundgren har dömts för sexuellt ofredande. Han friades i tingsrätten men efter en överklagan har nu Göta hovrätt fällt honom. Han är nu dömd till dagsböter på 1 000 kronor i 60 dagar.

Samtidigt som Sverigedemokraterna skyller brottsligheten på invandringen verkar de inte bry sig så mycket om sina egna medlemmars kriminalitet. Inför valet 2018 hade över sju procent av partiets kandidater åtalats för brott. Det är mer än dubbelt så högt jämfört med partiet som kommer på andra plats på listan – Vänsterpartiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.