Arbetarna på Amazons lager i Alabama får kanske sin fackförening

FACKLIGT När arbetarna på Amazons lager i Alabama försökte organisera en fackförening tidigare i år lyckades de inte. Inför den omröstning som krävs för att fackföreningen ska erkännas officiellt gjorde företaget allt för att arbetarna skulle misslyckas. Det har nu fått den federala myndigheten National Labor Relations Board att rekommendera en ny omröstning.

För att hindra arbetarna att organisera sig försökte Amazon använda både piska och morot. I uttalanden svartmålade man fackföreningen och skönmålade det egna företaget och dess värderingar. Samtidigt kallade man arbetarna till obligatoriska anti-fackliga möten och man försökte sig på en massa olika organisatoriska förändringar för att förhindra erkännandet av facket. Det lyckades då och arbetarna fick inte sin fackförening.

Nu har dock en tjänsteman på den federala myndigheten National Labor Relations Board reagerat och rekommenderar att omröstningen görs om. I ett uttalande skriver arbetarna själva följande:

Arbetare var tvungna att utstå en intensiv anti-facklig kampanj från Amazons sida med syfte att skrämma och påverka deras val att bilda en fackförening. Dagens rekommendation är baserat på det enkla faktum att Amazon kommer att använda alla sorters taktiker, illegala eller inte, för att stoppa arbetarna från att bilda en fackförening. Arbetarna väntar nu ett formellt beslut från den regionala myndigheten om huruvida en andra omröstning ska hållas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.