SKP: konferens om demokratisk centralism och parti av ny typ

PARTIET Tidigare under hösten beslutade sig partiet för att fördjupa sina ideologiska och organisatoriska kunskaper. Därför arrangerade man en ideologisk konferens med fokus på parti av ny typ och den demokratiska centralismen. Medlemmar och sympatisörer från hela landet deltog antingen fysiskt eller via länk.

Efter en givande förmiddag med föreläsningar och diskussioner med utgångspunkt i Vad bör göras? gick deltagarna över till en konkretisering av den demokratiska centralismen. Denna gång ledde partiets ordförande Andreas Sörensen diskussionerna som kretsade kring den rent praktiska organiseringen.

Extra vikt lades Andreas Sörensen vid kritiken och självkritiken:

Kritiken och självkritiken är ingenting som ska ”bockas av” eftersom det har framhållits som viktigt av klassikerna, utan rätt hanterat är det ett av de viktigaste redskapen för partiets utveckling och det är en av de viktigaste komponenterna i relationen mellan partiets olika instanser.

Utvärderingen som deltagarna gjorde i slutet på dagen visade att det var ett lyckat initiativ, samtidigt som det också blev tydligt att det finns saker att jobba på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.