SKP: konferens om demokratisk centralism och parti av ny typ

PARTIET Tidigare under hösten beslutade sig partiet för att fördjupa sina ideologiska och organisatoriska kunskaper. Därför har man arrangerat en ideologisk konferens med fokus på parti av ny typ och den demokratiska centralismen. Medlemmar och sympatisörer från hela landet deltar antingen fysiskt eller via länk.

Aris Patris från Sveriges Kommunistiska Partis partistyrelsen har inlett ett första diskussionspass med fokus på ett av Lenins tidiga och viktigaste verk Vad bör göras? Boken gör en rad poänger som är avgörande för det revolutionära partiet och för det revolutionära medvetandet. På så sätt är det ett centralt verk för den som vill förstå partiets verksamhet och roll.

Senare under dagen kommer en fördjupande diskussion om den demokratiska centralismen. Den kommer inledas av partiets ordförande Andreas Sörensen och kommer på ett mer praktiskt plan att behandla partiets struktur och uppbyggnad. 

När partiet senast arrangerade en central konferens kunde man presentera en fördjupande och kritisk analys av den svenska kommunismens historia.

En tanke på “SKP: konferens om demokratisk centralism och parti av ny typ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.