Magdalena Andersson vill närma sig NATO

INRIKES Efter ett möte med NATOs generalsekreterare Jens Stoltenberg tackade Andersson så mycket och gav uttryck för en önskan att fördjupa samarbetet mellan Sverige och NATO. Även om Sverige inte ännu är medlemmar i NATO verkar riktningen tydlig och det är en tidsfråga innan det formella beslutet tas.

Sveriges samarbete med NATO är och har alltid varit omfattande. Under det Kalla Krigets epok valde Sverige väldigt tydligt sida och utvecklade samarbeten med NATO-ländernas säkerhetstjänster och man förberedde en så kallad Stay Behind-rörelse, som i händelse av sociala oroligheter kunde gripa in och försvara kapitalismen. Någon sådan behövde aldrig mobiliseras, mycket tack vare att Magdalena Anderssons eget parti kunde bevara den sociala freden.

De senaste åren har samarbetet med NATO fördjupats allt mer och Sverige deltar villigt i NATO-övningar och bjuder in NATO-länder till sina egna övningar. Sverige deltar i det så kallade Partnerskap för fred och sedan några år tillbaka har man också skrivit under ett värdlandsavtal som gör det möjligt för NATO att stationera trupper i Sverige.

Nu vill alltså Socialdemokraterna och Magdalena Andersson fördjupa relationerna ytterligare. Det konstanta närmandet till NATO gör att det är en fråga om när, inte om Sverige går med i NATO.

5 tankar på “Magdalena Andersson vill närma sig NATO

  1. Kan redaktionen vänligen ange vilka uppgifter, uttalanden och eller skrivelser som Ni anse ligga till grund för de slutsatser Ni draga i artikeln?!

    1. I länken som finns i texten kan du klicka dig vidare och läsa mer om varför vi drar de slutsatser vi gör!

      1. Jag finner inte den av er åberopade länken och vill alltså veta HUR ni drar er skutsats som ligger till grund för påståendena om regeringens/statsministerns dolda agenda rörande en svensk natoanslutning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.