Polis åtalad för drograttfylla

INRIKES I början på december 2021 krockade en polisman med en annan bilist och uppträdde märkligt.
Enligt den andre bilisten så ska polismannen efter krocken ha satt sig i sin bil och nästan somnat.

När utryckningspersonal var på plats erkände polismannen för en kollega att han tagit Oxycontin som är ett opiatläkemedel, jämförbart med heroin i styrka. I ambulansen hade polismannen svårt att hålla sig vaken, sluddrade i talet och uppträdde förvirrat.
Polismannen fick ta ett blodprov som visade sig att han var påverkad av två narkotikaklassade preparat. Han är nu åtalad för grovt rattfylleri, men mycket talar för att han kommer få behålla sitt jobb även vid en fällande dom enligt Dagens Juridik.

Hanna Ater

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.